DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan, 'örgüt üyeliği' ile suçlandığı 4 kişi ile birlikte çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde önceki gün evine yapılan baskında gözaltına alınan ve aralarında  DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan'ın bulunduğu 5 kişi, Yeşilli İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadesinin ardından Mardin Adliyesi'ne çıkarıldı. 

Savcılık sorguları yapılan 5 isim, 'örgüt üyeliği' iddiasıyla tutuklama talebiyle Mardin Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Mahkemede ifadeleri alınan isimlerden Ömer Öcalan, Asya Gezer, Osman Demir ve Hamza Dikmen, Cumhur Altaş hakkında tutuklama kararı verildi. Murat Koçek ise serbest bırakıldı.

Tutuklanan 4 isim Mardin E Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

Ömer Öcalan’ın babası Mehmet Öcalan, karara "Bizler bunun hukuksal olduğunu düşünmüyoruz. Bunun siyasi olduğunu düşünüyoruz. Ömer sadece barış ve demokrasi isteyen biriydi. Ama ne yazık ki Kürt topraklarında hukuk işlenmiyor ve hükümet doğruları kabul etmediği gibi doğruları söyleyen kişileri de tutukluyorlar. Ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar doğruluk birgün özgürleşecektir. Ve eminiz ki bu Kürt topraklarında süren savaş elbet birgün sona erecektir. Bizim temennimiz budur" sözleriyle tepki gösterdi.


(Kaynak: DİHA)