Antep'te gözaltına alınan DBP Şahinbey İlçe Eşbaşkanı Hebat Gengeç'in evi, baskından 50 dakika sonra kar maskeli 3 kişi tarafından tarandı.

Valilik kaynaklarının sayısını 36 olarak verdiği Antep'teki gözaltılar arasında yer alan DBP Şahinbey İlçe Eşbaşkanı Hebat Gengeç'in evine düzenlenen baskından yaklaşık 50 dakika sonra evi kar maskeli 3 kişi tarafından tarandı.

DBP Şahinbey İlçe Eşbaşkanı Hebat Gengeç'in Vatan Mahallesi’ndeki evine polisin sabaha karşı 04.00 sularında geldiğini söyleyen eşi Mustafa Gengeç, polisin kapıyı kırarak içeri girdiğini ve direkt eşini sorup yere yatırmak istediklerini kaydetti.

İtirazları üzerine polisin evde arama yapmaya başladığını belirten Gengeç, "Evi aradılar. Ev aramasından sonra 'Hakkında gözaltı kararı var' diyerek eşimi aldılar” dedi.

Evden ayrılan polisten yaklaşık 50 dakika sonra silah sesi geldiğini vurgulayan Gengeç, o anları şöyle anlattı: “Ayağa kalktım, kızım 'Baba yat evi tarıyorlar' dedi. Balkona doğru yöneldim eğik şekilde. 2 kişi gördüm, biri kar maskeli, biri şapkalı ve siyah elbiseli. Ellerinde Kalaşnikof vardı. Biri evimizi tarıyor, diğeri izliyor. Diğer kızım 'Baba kapı çalıyor' dedi. Yukarıya kadar çıkmışlardı, kapıyı açmadık. İki kişi aşağıdaydı, bir kişi de yukarı çıkmıştı."

Daha sonra bu kişilerin gittiğini ve evden aşağı indiğini söyleyen Mustafa, 11 adet boş kovan, 3 adet patlamamış mermi ve 1 adet patlamamış sis bombası bulduklarını kaydetti. Hemen polisi aradığını ve evinin tarandığını aktardığını dile getiren Gengeç, "Polisler, 'Ekip gönderemeyiz. Siz boş kovanları alın, getirip teslim edin' dedi. Bende boş kovanları ve patlamamış mermileri toplayıp götürdüm, Antep Emniyet Müdürlüğü'ne teslim ettim" diye konuştu. (Kaynak: Dihaber)