Diyarbakır’da dün tutuklanan ve aynı gün içerisinde Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, avukatı aracığıyla gönderdiği mesajda, "AKP iktidarı ciddi anlamda bir kırılma yaşıyor ve bu kırılma daha da derinleşecektir. Bizler bu derinleşen AKP kırılmasında Türkiye ve Kürdistan halkları olarak birlikte ve daha güçlü mücadele etmeye devam etmeliyiz" dedi.

Yaptığı açıklamalar gerekçe gösterilerek tutuklanan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, kendisini ziyaret İHD Adana Şubesi Eş Başkanı Avukat İlhan Öngör aracığıyla kamuoyuna mesaj gönderdi.

DİHA’nın haberine göre; Yüksek ile cezaevinde görüştüğünü aktaran Öngör, Yüksek'in moralinin yerinde olduğunu belirtti. Öngör, Yüksek'in şuan için bir odada tek başına kaldığını ve önümüzdeki günlerde ise yanına birkaç tutsağın verileceğini aktardı.

'AKP İKTİDARI CİDDİ ANLAMDA BİR KIRILMA YAŞIYOR'

Öngör, Yüksek ile görüşmesinde Yüksek'in şu mesajları verdiğini söyledi: 

"Nerde olursak olalım, içerisi dışarısı fark etmez. Bizler her zaman biat etmeden, çözümden yana, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde aynı noktadayız. Halkımız ve demokrasi güçleri özgürlük ve onurlu bir barışın mücadelesinden asla vazgeçmemelidirler. AKP iktidarı ciddi anlamda bir kırılma yaşıyor ve bu kırılma daha da derinleşecektir. Bizler bu derinleşen AKP kırılmasında Türkiye ve Kürdistan halkları olarak birlikte ve daha güçlü mücadele etmeye devam etmeliyiz. Bu vesile ile tüm demokrasi güçlerine ve halklarımıza en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum."