Fatih'te, polislerle yaşadığı yol verme tartışması yüzünden, eşi ve çocuklarının gözü önünde feci şekilde dövülen sürücü yaşadığı dehşet anlarını bir televizyon kanalında anlattı.

 

Sol gözünün mor olduğu gözlenen ve asker olduğu öğrenilen sürücü şunları söyledi: "Panik halindeydim, 'hamile kadın var' dedim, 'hastaneye yetişmem lazım yol verin' dedim. Bana ne dediler, elime vurdular iteklediler. Nefes aldığım zaman bile ağrılarım oluyor. Hastaneye gittim. Hakkımı sonuna kadar arayacağım.

 

Çıplak halde karakola geldim, su bile vermediler, Allah rızası için dedim. 'Ben askerim, bana karşı biraz saygılı olun' dedim. Aralarından biri 'benim dayım Genelkurmay yardımcısı' dedi."

 

"Keşke 5'i değil de hepsi açığa alınsaydı. Memurlar istifa etmeli" diyen sürücü, her sokakta kamera olması gerektiğini söyledi. Ahmet Koca, kendisini döven polislerden şikayetçi olduğunu söylerken açığa almanın yetersiz olduğunu vurguladı. "Allah o görüntüleri çekenden razı olsun" diyen Koca şöyle devam etti: "Polislerin açığa alınmasını değil, görevden alınmasını istiyorum."

 

“O gece biz düğün dönüşündeydik. Bir akrabam sancılandı. Cerrahpaşa Hastanesi’ne gelirken, polisler ters yönden geldiler, geri geri gidip onlara yol vermeme rağmen gelip arabamın önünde durdular" diyen Ahmet Koca polisle yaşadığı diyalogları aktardı:

 

"Memur Bey arabada hamile kadın var dedim, müsaade ederseniz hastaneye yetiştireyim dedim. Bana ne hamilelikten dediler. Kimliğimi gösterdim askerim dedim, bana ne lan senin askerliğinden, benim de dayım Genelkurmay Başkanı" dediler."

 

"ABİMLE TELEFONDA KÜRTÇE KONUŞUNCA TERÖRİST DEDİLER"

Ahmet Koca olayın hayli çarpıcı bir detayını da canlı yayında paylaştı. Polisle yaşadığı diyalog gerginleşip çıkmaza girince telefonla abisini aradığını kaydeden mağdur genç telefonda Kürtçe konuşunca polislerin kendisine "terörist" dediğini söyledi. "Abimi uykudan kaldırdım, kendinde değildi ben de Kürtçe konuşarak durumu anlatmaya çalıştım. Sonra da polisler terörist diyerek saldırmaya başladı" diyen Koca özellikle Mustafa asındaki polisin olayda baş rolde olduğunu vurguladı.

 

DAYAKÇI POLİSLERİ ÇEKEN VATANDAŞ: KADIN ‘HAMİLEYİM’ DİYE BAĞIRIYORDU

Fatih’te polis ekiplerinin bir şahsı öldüresiye dövdüğü olayı görüntüleyen vatandaş o anları anlattı. Görgü tanığı, dayak yiyen şahsın yanındaki kadının ‘hamileyim’ diye bağırmasının bile polisleri durdurmadığını söyledi.

 

Fatih’te Ahmet K. isimli şahsın polisler tarafından öldüresiye dövüldüğü anları cep telefonu ile kaydeden vatandaş olay anını anlattı. İsminin açıklanmasını istemeyen vatandaş, saat 03.00 sıralarında bağrışma sesleri üzerine balkona çıktıklarını ve yaşananlara şahit olduklarını ifade etti. Görgü tanığı şahıs, olayın ‘Sen yol ver ben geçeyim’ diyalogu ile başladığını söyledi.

 

Artan bağrışmaların ardından memurlarla otomobildeki şahıs arasında kavganın başladığını aktaran vatandaş, polislerin şahsın üzerine yüklenip altlarına aldıklarını ifade etti. Aynı yerde polislerin daha önce de bir vatandaşı dövdüğüne şahit olduğunu belirten görgü tanığı, bu kez olayı cep telefonu ile görüntülediğini söyledi.

 

KADIN ‘HAMİLEYİM’ DİYE BAĞIRIYORDU

Olayı anlatmayı sürdüren vatandaş, polislerin cop ve biber gazı kullandığı şahsı dövdüğünü ileri sürdü. Görgü tanığı vatandaş kaçmaya çalışan şahsı yakalayıp tekrar tekrar dövdüklerini söyledi. İsminin açıklanmasını ve yüzünün görüntülenmesini istemeyen vatandaş, dövülen Ahmet Koca’nın yanındaki kadının ‘hamileyim’ diye bağırmasına bile aldırış etmeyen polislerin olaya müdahale eden vatandaşları da darp ederek uzaklaştırdığını söyledi.

 

Görgü tanığı, dayak yiyen şahsın “Ben askerim!” diye bağırdığını ama polislerin dayak atmaya devam ettiğini söyledi. Olayın şahidi şahıs, polislerin olaya müdahale eden 80 yaşlarındaki bir kadını da “Sen karışma!” diyerek uzaklaştırdığını ifade etti.

 
Ne olmuştu? >>>