Gazeteci Yavuz Oğhan, Rus haber ajansı Sputnik ve RS FM'deki programlarının bitirildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Oğhan, dün eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuk edildiği "bidebunudinle" programından sonra Sputnik'in programlarını sonlandırdığı açıkladı.

Oğhan ayrıca,  İsmail Saymaz ve Akif Beki ile birlikte yaptığı "söylemesibizden" programının da artık RS FM’de yayınlanmayacağını açıkladı.

Sputnik-RS operasyonu, üç gazetecinin Yavuz Oğhan'a ait bidebunuizle adlı Youtube kanalında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ve AKP'ye rakip bir parti kurma hazırlığında olan eski AKP Genel  Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'nu dün (18 Temmuz Perşembe) konuk etmelerinin ardından gelişti.

Yavuz Oğhan da, Twitterdaki kişisel hesabından paylaştığı mesajda operasyonu, Davutoğlu programıyla ilişkilendirdi. 

Yavuz Oğhan, gelişmeyi, “Türkiye’de hiçbir iyi iş cezasız kalmaz, dün Davutoğlu ile mülakat yaptık bugün programlarımız bitti, üstelik yayını kendi YouTube kanalımızdan yaptığımız halde, #bidebunudinle ile @makifbeki ve @ismailsaymaz la yaptığımız #söylemesibizden artık RS FM’de değil” sözleriyle duyurdu.

AHMET DAVUTOĞLU DA KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Ahmet Davutoğlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamayla karar tepki gösterdi.

Davutoğlu, “Dün benimle mülakat gerçekleştiren üç basın mensubu Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz’ın programlarına son verilmesinden büyük üzüntü duydum. Kendileri sadece gazetecilik yaptılar. Bu kararın hiç bir izahı yok. Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız” dedi.