Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Şehir Üniversitesi ile başlayan tartışmalarda eski AKP’li Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski AKP’li Bakan Ali Babacan’a yönelik dolandırıcılık suçlaması siyaset gündemini biraz daha gerdi.

Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı’na ait İstanbul Şehir Üniversitesi’nin malvarlıklarına Halkbank tarafından tedbir konmasının ardından yaşanan kavgaya ilişkin olarak Davutoğlu ekibinden açıklama geldi.

Davutoğlu'nun partisinin kurucu kadrosunda yer alan Selçuk Özdağ, "Sayın Cumhurbaşkanı Davutoğlu ve Babacan'ı Halk bankasını dolandırmakla suçladı. Daha bir kaç ay önce sn Cumhurbaşkanı Babacan'a beraber siyaset yapalım, ümmeti bölmeyin demişti” bilgisini paylaştı.

Kişisel Twitter hesabından paylaşım yapan Özdağ, “söz konusu milletin parası ise bunun birkaç misli vergi borcu olan müteahhitlerin silinen borçları daha unutulmadı” diye de ekledi.

Davutoğlu’nun açıklamasına gönderme yaparak, “Bu Cumhurbaşkanına açıkça hodri meydan demek anlamına geliyordu” diyen Özdağ, “Başbakanlığı döneminde rüşvetle suçlanan bakanların Yüce Divan'da yargılanmasını isteyen sayın Davutoğlu idi. Gücünü alternatifimiz yok argümanından alan AK parti, Davutoğlu ile Babacan'ın partilerinden sonra bu avantajını kaybedecek” görüşünü dile getirdi.