Bahçelievler'deki Presbiteryen Lütuf Kilisesi din görevlisi (pastör) Semir Serkek (58), kimliği belirsiz 4 kişi tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradığını belirterek şikayetçi oldu.

 

Olay, dün saat 21.15 sıralarında Siyavuşpaşa Mahallesi’nde bir binanın bodrum katında bulunan Bahçelievler Presbiteryen Lütuf Kilisesi'nde meydana geldi. Kilisede 11 yıldır din görevlisi (pastör) olarak görev yapan Semir Serkek'in anlattığına göre, paskalya hazırlıkları sonrası kiliseden çıkmak üzereyken kapı zili çaldı. Kapıyı açtığında karşısında 4 kişiyi gördüğünü söyleyen Semir Serkek başına gelenleri şöyle anlattı:

 

"Buyurun ne istiyorsunuz' diye sordum. İçeri girmek istediklerini söylediler. Ben de 'şu an müsait değilim, yarın gelirsiniz' dedim. İçlerinde biri 'Burası neresi' diye sordu. Ben de 'kapıya bakar mısın' dedim. Kapıya bakınca alaylı bir dille kilise olduğunu söyleyip, gülüştüler. İçeri girmek için ısrar ettiler."

 

Serkek, yaşanan tartışmanın ardından gençlerden birinin, "'Bana bak ulan. Kelime-i şehadet getirdin getirdin, eğer sen getirmezsen' diyerek ayağıyla göğsüme büyük bir darbe indirdi. Göğsüme vurur vurmaz tutundum. Yere yığılmadım. Sonra gülüşerek Kelime-i şehadet getirerek kaçtılar. Arkalarından baktım. Sonra polise haber verdim" dedi.

 

Yaşadığı olayın kendisini korkuttuğunu belirten Serkek, "Birileri bizi ucube göstererek hedef haline getiriyor. Biz sadece ibadetimizi yapıyoruz.  Güvenli bir şekilde inancımızı yaşayıp, bilinir hale gelmek istiyoruz" diye konuştu.

 

Yaşadığı olayın ardından Bahçelievler Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi olan Semir Serkek, ayrıca darp raporu almak için Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kotrolünden geçirildi. (cnntürk)