Gazeteci İdris Yılmaz’a kendisini darp eden müteahhidin şikayeti nedeniyle soruşturma açıldı.

Yılmaz, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir fotoğraf nedeni ile evine yapılan baskınla gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Yılmaz 21 Ocak’ta ise “Örgüt Propagandası” yaptığı iddiası ile tutuklanarak önce Erciş A Tipi Cezaevi’ne, ardından da Elazığ Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne konuldu. Yılmaz 3 aydır bulunduğu Elazığ Cezaevi’nde hücrede tutuluyor.

Yaptığı haberlerden dolayı hakkında defalarca soruşturma açılan Yılmaz, davaların birçoğundan beraat ederken cezaevine girdikten sonra da hakkında soruşturma açıldı.

DARP EDİLDİ, SANIK OLDU

Özgürüz'den Fırat Yeşilçınar'ın haberine göre, Yılmaz geçtiğimiz yıl Erciş’te Kayyım atanan Erciş Belediyesi’nden Erciş Sahil Yolu Vitrin Projesi’ni ve aynı zamanda birçok  ihale alan Vensira Med.San. Tic. Ltd. Şirketinin Sahibi Şahin Yağar ve akrabaları ile yaptığı ihaleler ilgili görüşmeye gitti.

Yılmaz ve arkadaşı Erhan Akbaş, aldığı ihalelerde Erciş Belediyesi’nin araçlarını ve aynı zamanda personelini çalıştıran firmayı görüntülediği anda saldırıya uğradı. Saatlerce kendilerinden haber alınamayan gazeteciler yaralı halde hastaneye bırakıldı. Yılmaz ve Akbaş bu kez de hastane önünde bekleyen mütahitin yakınlarının saldırısına maruz kaldı.

Gazetecilerin tedavisi devam ederken saldırıya maruz kalan gazetecilerin bu kez “Şüpheli” sıfatı ifadeleri alındı. Yılmaz cezaevine girdikten sonra ise Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı. Yılmaz bu davadan da önümüzdeki günlerde darp edilme fotoğraflarına rağmen “İftira” attığı gerekçesi ile hakim karşısına çıkacak.

KAYMAKAM DA ŞİKAYETÇİ OLDU

Gazeteci İdris Yılmaz’ın cezaevine girmesinin ardından bu kez Erciş Kaymakamı’nın şikayeti sonrası hakkında bir soruşturma açıldığı ortaya çıktı. Dosyanın içeriğine dair bilgi edinemedik fakat detaylar Yılmaz’ın ifadesinin alınmasından sonra ortaya çıkacak.

CİNSEL İSTİSMARI ORTAYA ÇIKARDI “ŞÜPHELİ” OLDU

Van’ın Erciş ilçesinde Keklikova Mahallesi’nde bulunan bir okulda 10 çocuğun cinsel istismara uğramasını haberleştirdiği için Yılmaz, Erciş Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı “şüpheli” sıfatıyla ifade vermeye çağrılmıştı. Yılmaz’ın haberinin ardından okulda öğretmenlik yapan bir kişi gözaltına alınarak tutuklandı. Fakat Milli Eğitim Müdürü şikayetçi olduğu için Yılmaz hakkında dava açıldı. Yılmaz şimdi o davada “Şüpheli” olarak yargılanıyor.

300 GÜN HABER YAPMADI

Eski AKP Belediye Başkanı ve Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi’nin yolsuzluk yaptığına dair haberler yapan Yılmaz hakkında soruşturma açılmıştı. Yılmaz’a yargılandığı davadan dolayı 6 bin lira para cezası verildi. Cezayı ödeyemeyen Yılmaz’a 300 gün zorunlu kamu hizmeti yapma cezası verildi. Yılmaz geçtiğimiz yıl aylarca bir okulda temizlik yaparak kendisine verilen “Cezayı” çekmiş, mesleğini yapamamıştı.

HAKİM: GAZETECİ OLDUĞUN İÇİN SENİ TUTUKLUYORUM

Yılmaz’ın aldığı ceza ve maruz kaldığı baskılara ilişkin #ÖZGÜRÜZ’e konuşan avukat Savaş Avcı, Yılmaz’ın sürekli baskı altında tutulduğunu aktardı.

Yılmaz’ın cezaevine girmesinin ardından hakkında çok sayıda dava ve soruşturma açıldığını söyleyen Avcı, “İdris’e tutuklu bulunduğu dosyadan soruşturma açılmış. Yine cinsel istismar davasından da hakkında soruşturma açılmıştı. O dava da devam ediyor. En sonda geçtiğimiz gün darp edildiği dosyadan dolayı hakkında dava açıldığını öğrendik. Bu davadan bir kişi yargılanıyor fakat nasıl olduysa İdris de şüpheli oldu” dedi.

Yılmaz hakkında açılmış 10’a yakın dosyanın olduğunu belirten Avcı, “Ülkede olan baskının aynısı bizim ilçede de var. İdris’in yargılandıkları bütün dosyalara baksınlar. Hiçbirinde şiddet ve suç yok. Tamamı gazetecilikten dolayı açılmış. Yargılama makamları da zaten bunu söylüyor. En son yargılandığı zaman hakim kendisine, ‘Sen gazeteci olduğun için seni tutukluyorum” dedi. Sanık ile gazeteciyi eş değer tutuyorlar” diye konuştu.