Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebini sürdürürken polisler tarafından yerde sürüklenerek darp edilen Ferit Şenyaşar, kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde taburcu edildi.

Şenyaşar, avukatlarıyla birlikte kendisini darp eden polisler hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

'ÜÇ İNSANIMIZ KATLEDİLMİŞ'

Artı Gerçek'ten haberine göre Şenyaşar, savcılıkta verdiği ifadede, işyerlerinde yaşanan katliamın dava dosyası savcısıyla görüşmek için adliye binası bahçesinde bulunduklarını belirterek, olay anına dair şu aktarımlarda bulundu:

“Adliye güvenlik amiri gelip 'orada beklemek yasak' dedi. Ben de hiç itiraz etmedim, sessizce adliyenin dış kapısı önünde bekledim. Ondan sonra Güvenlik Şube’den kolluk kuvveti polisler geldi. Bana ‘lüzumsuz işler için burada bekleme, adliye müştemilatında beklemek yasak, git buradan’ dedi. Bunun üzerine ben de ‘size bu dava lüzumsuz gelebilir üç insanımız katledilmiş, benim için önemlidir’ dedim. Bu sözden sonra güvenlik şube müdürü boynumdan tutarak başımı eğdi ve yanındaki kolluk kuvvetine emir vererek ‘bunu buradan alın’ dedi. Ben oradan ayrılmak istemedim, beni yerden sürükleyerek adliye bahçe kapısının önüne doğru on metre kadar sürüklediler. İki taksi arasında ayağım arabaya takılınca, adliyenin güvenlik amiri beni tekmelerle darp etti. Bilincim yerindeydi, ‘vurma’ dedim. Ondan sonrasını hatırlamıyorum, bilincimi kaybettim. Son olarak ambulansın içinde burnuma bir madde koklattılar, kendime geldim. Suruç Devlet Hastanesi'ndeki saldırılarda başımdan ağır kafa travmaları geçirmiştim. Kolluk kuvvetinin bu fiziki müdahaleleri ile gözlerim karardı, etrafımı göremiyordum.”

‘KAMERA KAYITLARI MUHAFAZA EDİLSİN’

Şenyaşar, devamında maruz kaldığı işkence anlarına karşı polisler hakkında şikayetçi olduğunu söyledi. Ferit Şenyaşar'la birlikte suç duyurusunda bulunan avukatlar Serhat Kurt, Hidayet Enmek ve Ali Arslan, müvekkillerinin dilekçe hakkı engellendiğini belirterek, olaya dair kamera kayıtlarının muhafaza altına alınması, tanıkların beyanlarının alınması, suç işleyen kamu görevliler hakkında dava açılmasını talep etti.

NÖBETE DEVAM

Suç duyurusundan sonra adliye bahçesi dışına çıkan Ferit Şenyaşar ve annesi Emine Şenyaşar, Adalet nöbetini sürdürmeye devam etti.