15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra firar eden ekibin içinde yer alan, MAK timinde görevli Astsubay Gökhan Güçlü ile Astsubay İlyas Yaşar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Kadir Tamer’in Haber Türk’te yer alan haberine göre, 2 asker mahkemede, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yapan “FETÖ/ PDY” yapılanmasının 'imamı' olduğu öne sürülen Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu’nun otel baskınında Erdoğan’a yönelik, “Onu nereye sakladınız, o nerede? Hani siz bizim inimize girecektiniz, bak biz sizin ininize girdik” ifadelerini kullandığını söylediler.

Dönemin başbakanı Erdoğan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından Fethullah Gülen Grubu’na yönelik, ''Biz onların izini sürmeye başladık. Bunların inine gireceğiz ve bunları oradan çıkaracağız. Bu ülkenin ulusal güvenliğini koruma görevimiz var. Türkiye'nin mahrem, gizli konuşmalarını dinlemiş ve bunları da birilerine servis etmişler'' ifadelerini kullanmıştı.
 
‘TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİNE OPERASYON YAPILACAK' DENİLDİ’
 
2 askerin, operasyonun terör örgütünün bir üst düzey yöneticisine yapılacağı yönünde bilgi aldıklarını belirttiği öğrenildi.
 
Daha önce hiçbir operasyona katılmadıklarını ifade eden Güçlü ve Yaşar’ın ifadesi şöyle:
 
"Biz uzun zamandan bu yana 'devlet bizi yetiştirdi neden operasyonlara katılmıyoruz' diye düşünüyorduk. 15 Temmuz günü Binbaşı Taner Berber, önemli bir operasyona çıkacağımızı söylediğinde çok heyecanlandık.
 
Çünkü uzun zamandır bu anı bekliyorduk. Operasyonun terör örgütüne yönelik bir üst düzey yöneticisine yapılacağı söylendi. Helikopterde Binbaşı Taner Berber, bize ordunun yönetime el koyduğunu ancak operasyonun devam edeceğini söyledi.
 
Helikopterden indikten sonra MAK timi olduğumuz için biz arka gruptaydık. Otele girdiğimizde önde bulunanlar lobideki polisleri yere yatırdı ve ellerini kelepçelediler. Bunu görünce çok şaşırdık ve ne olduğunu anlamadık.
 
Daha sonra yere yatırılan polislere Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, ‘Onu nereye sakladınız, o nerede? Hani siz bizim inimize girecektiniz, bak biz sizin ininize girdik' dedi. Bunları duyunca operasyonun terör örgütü yöneticisine yönelik yapılmadığını anladık" 

İki asker ifadelerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Askerlerden Astsubay Gökhan Güçlü, adliye binası önünde polis aracına bindirilirken gazetecilere "26 yaşında darbeci olmak da varmış" dedi.
 
5 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR
 
Öte yandan gözaltına bulunan Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yapan “FETÖ/ PDY” yapılanmasının 'imamı' olduğu öne sürülen Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu ve Binbaşı Taner Berber, Hava Astsubay Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gülerden, Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat’ın ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
5 asker ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edilecek.