Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dara köyü ve kırsalına dönük saatlerce süren kuşatma ve operasyonun ardından 12 kişiye ait cenazenin, Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Morga kaldırılan 12 kişiden bazılarının yaralı olarak yakalandıktan sonra kurşuna dizilerek infaz edildiği öne sürüldü.

DİHA’nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Yüksekova'ya 7 kilometre mesafedeki köy kırsalında çıkan şiddetli çatışmalar gece boyunca devam etti.

Yaşanan çatışmaları engellemek için "canlı kalkan" olmak isteyen köylülerin üzerine de yine zırhlı araçlardan ateş açıldı. Sıkılan kurşunların bazıları evlerin duvarlarına isabet etti.

Köyün içine giren zırhlı araçlardan ise, "Kimse dışarı çıkmasın, vururuz" anonsları geçildi.

Köy muhtarını arayan askeri yetkililer, "Dışarı adım atana vururuz. Kimse evden çıkmasın" tehdidinde bulunduğu iddia edildi.

GÖZALTINA ALINAN KİŞİ KURŞUNA DİZİLDİ

Görgü tanıklarının anlatımlarına göre, yaralı olarak yakalanan bir kişi, anayol üzerinde konumlanmış zırhlı araçların yanına getirildi.

Burada jandarma özel harekat amirleri arasında yaşanan tartışmanın ardından da gözaltına alınan yaralı kişinin içine konulduğu zırhlı araçtan 4 el silah sesi yükseldi.

Yükselen bu silah sesinin ardından o yerine ambulans çağrılmaması söz konusu kişinin infaz edildiği şüphesini güçlendirdi.

11 YARALI KURŞUNA DİZİLDİ

Fiili bir "sokağa çıkma yasağının" sürdüğü köyün etrafındaki bütün yollara öğlen saatlerine doğru çok sayıda zırhlı araç konumlandırıldı. Havadan ise helikopterler ve Heronlar keşif uçuşu yapmaya devam etti.

Köylülerden edinilen bilgilere göre, köy çevresinde yapılan arama faaliyeti sırasında bazıları yaralı olmak üzere 11 kişi fark edildi. Bu kişilerin tümünün kurşuna dizilerek infaz edildiği ileri sürülen kişilere ait cenazeler uzun süre yerde bekletildi.

Öldürülen kişilere ait cenazelerin başında JÖH’ün  "hatıra" fotoğrafı çektiği belirtilirken, torbalara konulan cenazelerin JÖH mensupları tarafından yerde sürüklenerek onlarca metre uzaklıktaki zırhlı araçlara götürülmesine dair anlar da fotoğraf karelerine yansıdı.

12 kişiye ait cenazeler daha sonra bindirildikleri zırhlı araçlarla Yüksekova Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Cenazelerin kimlikleri konusunda henüz bir bilgiye ulaşılamadı.

Genelkurmay Başkanlığı ise, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Hakkâri Yüksekova'da devam eden operasyonda, PKK'li oldukları ve Yüksekova'dan çıkmaya çalıştıkları belirtilen 13 kişinin etkisiz hale getirildiğini" duyurdu.

(Kaynak: DİHA)