Danıştay'dan, Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) yapılması planlanan kongre merkezi, düğün salonu, spor kompleksine yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odasının açtığı dava sonucunda Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) eski bira fabrikası alanında yapılması planlanan, TBMM Kongre ve Kültür Merkezi yanı sıra düğün salonu, arşiv merkezi, spor kompleksi gibi yapıların planlarının yürütmesinin Danıştay tarafından durdurulduğunu açıkladı.

Candan, 5 meslek odasının AOÇ’de bira fabrikası kompleksinde 1/10.000 ölçekli Doğal sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım imar Planı değişikliğinin, 1/5000 ölçekli Koruma amaçlı nazım imar planının ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı davada Danıştay 6.Dairesi'nin 'bilirkişi raporları gelinceye kadar' yürütmenin durdurulduğunu belirtti.

Candan, AOÇ’deki talanlara meslek odaları olarak iki yıldır dava açtıklarını, mücadele ettiklerini, şimdi de hasat toplama zamanı olduğunu söyledi.

Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak ise şu ifadeleri kullandı: AOÇ bu ülkenin bütün varlık değerlerine vahşice saldıran bu hükümet ve iktidar için anahtar gibi duruyor. Kentliler olarak AOÇ’de böyle bir ruh hali içerisindeyiz. AOÇ’de bu ardı ardına gelen olumlu kararlar, bizim bu saldırgan tutumla başa çıkacağımız anlamına geliyor. Rövanşı kazandık aldık.