Danıştay 6’ncı Dairesi Munzur Vadisi'nde yapılması planlanan Konaktepe Barajı ve Konaktepe HES I - Konaktepe HES II Projesi kapsamında alınan Acele Kamulaştırma kararını durdurdu.

Bakanlar Kurulu 2016'da 9574 sayılı kararla Bakanlar Kurulu Kararı ile Konaktepe Barajı ve Konaktepe HES I - Konaktepe HES II Projesi için Bakanlar Kurulu'nca Acele Kamulaştırma kararı alındı.

Avukat Barış Yıldırım yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için Danıştay'a başvurdu. 1 Ocak 2017'de Danıştay, başvurucuları haklı bularak Bakanlar Kurulunun baraj yapmak amacıyla alınan Acele Kamulaştırma kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Yürütmenin durdurulmasının ardından yapılan iptal başvurusunu değerlendiren Danıştay 6’ncı Dairesi, Avukat Yıldırım'ın yaptığı başvuruyu karara bağlayarak, Bakanlar Kurulunun Acele Kamulaştırma kararının iptaline karar verdi.

Avukat Barış Yıldırım, Danıştay'ın verdiği kararı teyit ederek konuya ilişkin detaylı bir basın açıklaması yapacaklarını kaydetti.

Ankara 3’üncü İdare Mahkemesi de 2 Aralık 2018'de Munzur Vadisi Milli Parkı'ndaki tüm baraj ve HES projelerinin iptaline yönelik karar vermişti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı