İngiliz Daily Mail gazetesi, Sultanahmet' bomba saldırısı düzenleyen Diana Ramazanova ile Paris'teki süpermarket baskınında öldürülen Amedy Coulibaly'nin aranan eşi Hayat Boumediene'nin İstanbul'da farklı tarihlerde aynı otelde kaldıklarını yazdı.

İngiliz Daily Mail gazetesi aralık ayında Sultanahmet'te intihar saldırısı düzenleyen Çeçen asıllı 18 yaşındaki Diana Ramazaova'nın Norveç asıllı IŞİD'li cihatçı eşi Abu Aluevitsj Edelbijev ile Türkiye'den Suriye'ye geçerek IŞİD savaşçılarına katıldıklarını ve Edelbijev'in bir süre sonra Suriye'de öldürüldüğünü aktardı. Gazete ayrıca, Ramazaova 'nın 26 Aralık'ta sınırdan yeniden Türkiye'ye geçtiği ve 11 gün İstanbul'daki bir otelde konakladığını öne sürdü.

Daily Mail bugünkü haberinde de Paris'teki süpermarkete baskın düzenleyen Amed Coulibaly'nin 'imam nikahlı' eşi 26 yaşındaki Hayat Boumediene'nin 2 Ocak'ta Madrid'den Sabiha Gökçen Havaalanı'na gelerek, İstanbul'daki yine aynı otelde 2 gece konakladığını yazdı. Kaldığı otelin odalarından fotoğrafların yayınlandığı haberinde, Boumediene'nin odasının duvarında asılan Eyfel Kulesi resminin de bulunduğuna dikkat çekti.

Gazete, istihbarat servislerinin arama listesinde olan 32 yaşındaki Mehdi Sabri Belhoucin'nin Boumediene ile seyahat ettiği ve aynı otelde farklı odada kaldığını yazdı.

Daily Mail gazetesi ayrıca, dünyanın en çok aranan kadını olarak bahsettiği Boumediene'nin şu anda IŞİD'a katılmak için Suriye'de sanıldığını sanıldığını aktardı.

Kaynak: Cumhuriyet