Hacettepe Üniversitesi’nde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) bursu alan öğrenciler tarafından kurulan Çağdaş Yaşam Topluluğu’nun standına saldırı düzendi. Saldırının Ülkücüler tarafından yapıldığı belirtildi.

ÇYDD’nin internet sitesinde yer alan açıklamada, Çağdaş Yaşam Topluluğu’nun standına, “Hacettepe Ülkücüleri” isimli grup tarafından saldırıldığı duyuruldu. Stantta Dr. Tülay Üstündağ tarafından verilecek seminerin tanıtımının yapıldığı aktarılan açıklamada, “Standa saldıran H.Ü. Ülkücüleri Facebook sayfalarında, ÇYDD ve Çağdaş Yaşam Topluluğu’nu hedef alan iftira, hakaret ve tehdit içeren bir açıklama yayımladı” denildi. Söz konusu Facebook grubunda ÇYYD’nin “İngiliz vicdan ve makuliyet sömürgecisi bir dernek” olduğu iddia ediliyor.

ÇYDD’nin açıklamasında saldırganların bulunması için yetkililere çağrı yapılırken “Kimlerce desteklendiği, hangi çevrelerden güç aldığı sorgulanan bu grup ve kişilerin faşizan saldırılarını tüm ÇYDD yöneticileri, şubeleri, gönüllüleri ve gençleri olarak kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.