Türkşeker’e ait Cumhuriyet tarihinin ilk şeker fabrikası Alpullu, en yüksek teklifi veren Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ’ye satıldı.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye (Türkşeker) ait Alpullu Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 150 milyon lira ile Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Özelleştirme İdaresinde (ÖİB), kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır başkanlığında pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye, Erser Grup Tarım Ürünleri San. Tic. AŞ-Sterk Plast Ltd. Ortak Girişim Grubu, Sınırlı Sorumlu Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ ve Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ katıldı.

İhalede ilk olarak kapalı zarflarda elemesiz teklifler alındı. İki elemeli tur sonrasında gerçekleştirilen açık artırmada başlangıç tutarı 149 milyon 500 bin lira, artırım aralığı da 500 bin lira olarak belirlendi.

Açık artırma sonunda en yüksek teklifi 150 milyon lirayla Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Şeker-İş Sendikası’nın açıkladığı verilere göre özelleştirilen Alpullu Şeker Fabrikası, arazisi hariç 50 milyon dolar yani 200 milyon değerindeydi. Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök, ilk olarak özelleştirilen Bor ve Kırşehir şeker fabrikalarının mevcut değerinden 409 milyon TL ucuza satıldığını söylenmişti.