Cumhuriyet gazetesine düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan yazar ve yöneticilerinin adliyeye sevk edildiği, iki ismin ise serbest bırakıldığı belirtildi. 

Cumhuriyet’in yazar ve yöneticisi 13 kişi, Basın Suçları Bürosu Savcısı Murat İnam’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında ‘FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre ‘PKK/KCK ve FETÖ/PYD terör örgütleri adına suç işledikleri’ iddiasıyla gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hikmet Çetinkaya, Hakan Kara, Musa Kart, Bülent Utku, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik ve Aydın Engin, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener’in emniyetteki sorgularının tamamlandığı kaydedildi.

Sorguları tamamlanan yönetici ve yazarlardan 10’unun Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildiği belirtilirken, muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Yener’in serbest bırakıldığı bildirildi.