Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhuriyet gazetesi arasında Nadir Nadi’nin evinin satışı nedeniyle başlayan polemik devam ediyor.

Fatih Altaylı, 7 Ocak’ta yayınlanan “Nadir Nadi’nin evi kaça satıldı” başlıklı bir yazı yayınlamıştı. Cumhuriyet gazetesi de bir açıklamayla Altaylı’nın iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurmuştu.

Fatih Altaylı 12 Ocak günü köşesini yine aynı konuya ayırdı ve Cumhuriyet’in açıklamasına karşı “Sen özür dile Cumhuriyet yönetimi” başlıklı bir yazı yayımladı. Cumhuriyet gazetesi bugün Altaylı’ya tekrar cevap veren bir açıklama yayınladı. Cumhuriyet’in açıklamasında şunlar yer aldı:

“Altaylı son yazısında Cumhuriyet yönetiminin özür dilemesi gerektiğini yazıyor. Fatih Altaylı’nın mesleğe Cumhuriyet gazetesinde başlamış ve ardından da böyle bir ‘gazeteciye'(!) dönüşmüş olmasından dolayı okurlardan özür dilememiz gerekiyorsa içtenlikle özür dileriz. ‘Cumhuriyet okulu’ndan bir daha böylelerinin yetişmesine yol açmamak için eleman seçiminde daha dikkatli davranmaya da kararlıyız…”

Cumhuriyet’in açıklaması şu cümlelerle son buldu: “Bu açıklamamıza rağmen Fatih Altaylı’nın Cumhuriyet operasyonuna destek amacıyla karanlık hatta “siyah” kaynaklarının kendisine ileteceği yeni yalan ve iftiralarla devam edip etmeyeceğini bilmiyoruz. Devam ederse de ona herhangi bir cevap vermeyeceğiz.”