Manisa Alaşehir CHP Gençlik Kollarının, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için istediği salon “o tarihte düğün var” denilerek MHP’li belediye tarafından CHP’ye verilmediği ileri sürüldü. 

İddiaya göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında kutlama programı hazırlayan CHP Alaşehir Gençlik Kolları geçtiğimiz hafta salı günü Alaşehir Belediyesi'ne yazı yazarak Hacıaliler Ortahan Mahallesi'nde bulunan çok amaçlı salonunu kendilerine tahsis edilmesini istedi. Aynı belediye tarafından düğün salonun aynı saat ve günde düğün eğlencesi gerekçesiyle olduğu söylendi. 

Salonun boş olduğunun öğrenilmesi üzerine CHP Gençlik Kolları boş salonun önünde fotoğraf çekildi.

29 Ekim Pazar Günü mahalle sakinleri düğün salonuna giderek salonun boş fotoğrafını CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Veli Kaya'ya gönderdiler. Bunun üzerine CHP Alaşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Öküzcüoğlu bir kez daha belediye ile irtibata geçerek salonun Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için tahsis edilmesini istemesi üzere dügün eğlencesi olduğundan dolayı salonun verilemeyeceği cevabıyla karşılaştı. 

CHP Gençlik Kolları Başkanı Veli Kaya ise Gençlik Kolları üyeleri ile Birlikte boş düğün salonun önüne giderek açıklama yaptı. Kaya, yapmış olduğu açıklamada "Bugün burada Cumhuriyet'imizin 94.yılını kutladığımız bu kutsal günde hiçbir siyasi amaç gütmeden tıpkı her bayram olduğu gibi bu bayramımızı da Hacıaliler Ortahan Mahallesi'nde kutlamak istedik. Bunun için burada bulunan düğün salonun bizlere tahsis edilmesini istediğimizde bizlere düğün var diyerek yalan söylediler.

Kendi memleketimizde kendi bayramımızı kutlatmamaya dahi çalışıyorlar. Şiddetle kınıyorum. Fakat bugün Ortahan Mahallesi büyük bir vefakarlık göstererek bizlere mahallede bulunan Ortahan Cemevi'nin kapılarını açmıştır. Kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

CHP Gençlik Kolları'na salon verilmediğini duyan köylüler Alaşehir Belediyesi'ne tepki göstererek Ortahan Mahallesi'nde bulunan Cemevi'nin kapılarını CHP Gençlik Kolları'na açtı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında CHP Alaşehir Gençlik Kolları üyeleri şiir dinletisi yaparken sanatçı Murtaza Şahin sazı ile Ortahan'lılara unutulmaz bir gece yaşattı. Saat 19:30'da Cemevi'nin bahçesinde başlayan program yaklaşık 1,5 Saat sürdü.

KAYNAK: Bekcan Zengin / Demeokrat Haber