Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Suruç’ta yaşanan olayın ‘terör’ boyutunu araştırmak için üç savcının daha görevlendirildiğini açıkladı.

Saldırıya ilişkin kimsenin gözaltına alınmadığını ifade eden savcılık, 3 kişi için yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, dün öldüğü belirtilen bir kişinin hastanedeki müdahaleyle yaşama döndürüldüğünü kaydederek, saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralı sayısının ise 9 olduğunu söyledi.

Geniş çaplı soruşturmanın sürdüğünü ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"Olayın büyüklüğü, vahameti ve terör boyutunun olup olmadığını araştırmak üzere Şanlıurfa merkezden 3 cumhuriyet savcısını daha ek olarak görevlendirdik. Suruç'taki savcılarımızın haricinde... Merkezden giden arkadaşlar gece keşiflerini yaptı, bütün delillere el koydular ve ayrıntılı bir şekilde olayları araştırmaya başladılar. Şu an itibarıyla olayın bütün ayrıntıları belli olmadığı için gözaltına alınan yok ama 3 kişiyle ilgili yakalama talimatımız var."

NE OLMUŞTU?

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın korumalarının ateş açması sonucu başlayan olaylarda 5 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi de yaralanmıştı.

Seçim çalışmaları sırasında çıkan kavgada, milletvekilinin kardeşi Mehmet Yıldız ve ilçe esnafından Esvet Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar, hayatlarını kaybetti.

Görgü tanıkları, "Milletvekilinin yakınları hastaneyi basmış, yaralı kardeşi öldürmüş, baba Esved de hastaneye gitmiş onu da öldürmüşler" iddiasında bulunurken yine Suruç'tan gelen haber ve görüntülerde hastanenin güvenlik kameralarının hasar gördüğü belirtiliyor.

Bir fotoğrafta hastane odası olduğu belirtilen bir yerde, sedyenin yanında kan birikintisi olduğu ve odanın da dağıtılmış olduğu görülüyor.

Türk Tabipler Birliği (TTB), akşam saatlerinde bir açıklama yaparak "Çatışma sonrasında Suruç Devlet Hastanesi'nin içerisinde de saldırıların devam ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız" dedi.

TTB ayrıca, ölümlerden ikisinin hastanede gerçekleştiği bilgisini paylaşarak, "bunun hastanede ciddi bir güvenlik açığı olduğunu ortaya koyduğunu" belirtti.

Yaralıların çevredeki hastanelere sevkleri için görevli ambulansların engellendiğini iddia eden Tabipler Birliği, "Yaşanılan bu kaygı verici olay, hastanenin sağlık hizmetini vermesini engellediğini ve başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanların güvenliğinin sağlanamadığını gösteriyor" dedi.