Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK), 24 Haziran'da yapılacak seçimde cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı.

24 Haziran'daki cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Selahattin Demirtaş, partilerin grup kararıyla; Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek de 100 bin imza ile aday oldu. Adayların oy pusulasındaki sıralaması da Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) yapılan oylama ile belirlendi.

 Buna göre adaylar oy pusulasında şu sıralama ile yer alacak:

 1- Muharrem İnce

 2- Meral Akşener

 3- Recep Tayyip Erdoğan

 4- Selahattin Demirtaş

 5- Temel Karamollaoğlu

 6- Doğu Perinçek

OY PUSULASINDA BİRİNCİ SIRADA YER ALACAK İNCE: ALLAH'IN TAKDİRİ

24 Haziran seçimlerinde oy pusulasının ilk sırasında yer alacak olan Muharrem İnce, 'Adaylık sıralamasında Allah'ın takdiri, birinci sırada Muharrem İnce çıktı' ifadelerini kullandı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Konya'nın Ereğli ilçesindeki mitingin ardından Konya'ya geçerken Karapınar ilçesine uğradı.

Burada bir konuşma yapan İnce, ''Az önce Yüksek Seçim Kurulu'nda kura çekimi yapıldı. Adaylık sıralamasında Allah'ın takdiri, birinci sırada Muharrem İnce çıktı. Bunu bu sefer başaracağız hiç kuşkunuz olmasın. Türkiye'nin barışa, huzura, mutluluğa ihtiyacı var. Hiç kimseye tezek, pislik demeden, kavga etmeden, çocuklarımızı, geleceğimizi anlatacağız. Buğdayı anlatacağız, mazotu anlatacağız. Sorunları nasıl çözeceğimizi anlatacağız'' diye konuştu.