Demirören ve Kalyon gruplarının Çırağan Sarayı'ndaki düğünü sırasında, Çırağan Caddesi trafiğe kapatıldı.

Trafiğe kapatılan caddedeki yoğunluk nedeniyle bindiği otobüs ilerleyemeyince evine yürüyerek giden bir avukat, caddedeki polislere yolun neden kesildiğini sordu.

Avukatın polislere soru sorduğu ana şahit olan Cumhurbaşkanlığı korumaları iddiaya göre "Sen burada kimin olduğunu biliyor musun? Kimin düğünü biliyor musun?" diyerek avukatı darp etmeye başladı. Avukatı bir aracın içine bindirerek darp eden Cumhurbaşkanlığı korumaları aracı Çırağan Sarayı'nın içine götürdü. İki saat boyunca ters kelepçeli ve zaman zaman gözleri bağlı şekilde darp edilen avukat, Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından polise teslim edildi.

'TUTANAĞA İŞKENCE ALTINDA İMZA ATTIM'

Artı Gerçek'ten Can Bursalı’nın haberine göre, Baro Başkanı Avukatla ilgili düzenlenen tutanakta, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı korumalarının hazırladığı tutanağa avukatın da imza atması için "İşkenceye devam ederiz" tehdidi yöneltildiği iddia edildi.

Bunun üzerine tutanak darp edilen avukat tarafından da imzalandı. Önce nöbetçi savcılığa, oradan da Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunu işlediği gerekçe gösterilerek tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen avukat, çıkarıldığı mahkemede Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından hazırlanan tutanağı işkence altında imzaladığını belirtti.

Ev hapsi kararıyla hakkında adli kontrol işlemi uygulanan avukatın yüzünün tanınmaz halde olduğu görüldü.

DURAKOĞLU: KOLLUK İŞKENCE SUÇUNU İŞLEDİ

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, İstanbul Barosu olarak olaya müdahil olduklarını, İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi'nin de darp edilen avukatın hastane, gözaltı ve adliye sürecinde yanında olduğunu belirterek, kolluk güçlerinin işkence suçunu işlediğini ifade etti.