Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini cemaatlerle ilgili hazırladığı raporun Cumhurbaşkanlığı tarafından reddedildiği öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dini oluşumlarla ilgili yayınlanmış veya yayına hazırlanmış herhangi bir rapor bulunmadığını söyledi.

İddialara göre Diyanet İşleri Başkanlığınca, “Dini-Sosyal Teşekküller, Geleneksel Dini-Kültürel Oluşumlar ve Yeni Dini Yönelişler” başlıklı bir kitapçık hazırladı.

Kitapçığın Diyanet’in dini konularda en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu’na bağlı İnançlar ve Dini Oluşumlar Komisyonunca hazırlandığı belirtiliyor.

“Gizli” ibareli kitapçığın bazı yayın organlarında haber olması üzerine CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına bir soru önergesi verdi. “Dini oluşumlarla ilgili bir rapora dair basına yansıyan haberlerin hatırlatıldığı önergede, söz konusu raporun hazırlanma nedeni, hangi amaçlarla kullanılacağı, rapor hazırlanırken hangi kaynaklardan yararlanıldığı, istihbarî yöntemler kullanılıp kullanılmadığı, raporun kimlere sunulduğu ve raporun sonunda bir işlem yapılıp yapılmadığı sorularına yanıt istendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının bağlı olduğu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay rapor iddiasını reddetti.

Oktay, “Soru önergesinde bahsi geçen konu ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığınca yayınlanmış veya yayına hazırlanmış herhangi bir rapor bulunmamaktadır” dedi.

Kaynak: Duvar