Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, koronavirüs (Covid-19) aşısı yaptırdı.

Ankara Şehir Hastanesi'nde, Çin'den alınan CoronaVac aşısının ilk dozunu yaptıran Oktay, tedbir amacıyla 15 dakika beklemesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Son derece rahat bir şekilde aşı olduğunu söyleyen Oktay, Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel ile tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Koranavirüs salgını konusunda Türkiye'nin bütün dünyadan ayrıştığını ve son derece başarılı bir mücadele verdiğini savunan Oktay, bu noktada sağlık sistemi altyapısının son derece önemli olduğunu ve aşı uygulamasına geçildiğinde de aynı başarının görüldüğünü ifade etti.

'NİSANA DOĞRU KENDİ AŞILARIMIZ DA ÇIKACAK'

Aşı olan kişi sayısının 700 bine yaklaştığını dile getiren Oktay, “Dolayısıyla çok hızlı bir şekilde, yeni başlamamıza rağmen, aşılamada ilk sırada bulunan ülkeler arasına girmiş durumdayız. İnşallah nisana doğru kendi aşılarımız da çıkacaktır. Ondan sonra önümüz tamamen açılacaktır” dedi.

Herkese aşı olmasını öneren Fuat Oktay, “Tüm vatandaşlarımıza çok rahatlıkla gelip aşılarını yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Bu hem bireysel anlamda sağlık için hem de toplum sağlığı, ülkemizin sağlığı için ve bir an önce normalleşmemiz açısından son derece önemli” diye konuştu.

Ankara Şehir Hastanesi'nde aşı uygulaması için 130 oda ayrıldığını aktaran Oktay, “Dolayısıyla bütün Türkiye'deki şehir hastanelerimiz, diğer hastanelerimiz, aile sağlık merkezlerimizi de düşündüğümüzde son derece geniş bir kapasiteyi şu anda aşılama imkanı için tüm vatandaşlarımıza sunmuş durumdayız” ifadelerini kullandı.