Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile Beştepe'deki iftar yemeğinde görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ocak'ta sürpriz şekilde Asiltürk'ü evinde ziyaret etmişti. Erdoğan'ın ziyaretinin ittifak görüşmesi olduğu yorumları yapılmıştı.

Asiltürk ise, "Bizim görevimiz hakkı anlatmaktan ibaret kimseyle bir düşmanlığımız yok. Seçime bir hafta kala buna karar verilir, yapılır. Ondan önce bunu açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur" demişti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, 24 Ocak'taki açıklamasında "Bu ziyaretleri olumlu görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının bütün liderleri ziyaret etmesi, bütün liderleri masa etrafında oturup konuşması daha makul neticelerin elde edilmesine vesile olur kanaatindeyim. AK Parti'yle ittifak yapılabilir mi? Yapılabilir. Hangi şartlarda? Doğru bulmadığımız politikalarını değiştirmesi şartıyla. Biz ilkeler üzerinde duruyoruz" diye konuşmuştu.

Asiltürk'ün ziyaretin ardından yaptığı açıklamalar ve Milli Görüş hareketinin kurucusu Necmettin Erbakan'ın ölüm yıldönümünde yaptığı açıklamada "Milli Görüş Lideri" unvanını kullanması tartışmalara neden olmuştu.