ABD'nin Maryland eyaletindeki cami açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'den kaçıp dolaşan teröristleri istediğimiz zaman bu teröristleri bize iade etmiyorlar. Brüksel olayının faili kendilerine haber verdiğimiz bir teröristti. Belçika yönetimi 'Bunun dosyasında herhangi bir şey yok' dedi ve bomba patladı. Kim samimi?" diye sordu.

"11 Eylül’de bir avuç teröristin Amerikalılara yaşattıkları tüm Müslümanlara fatura edilemez" uyarısını yapan Erdoğan, "Dünya’da ve Amerika’da Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlüğün yükseldiği bir dönemden geçiyoruz" dedi. ABD Başkanlık Seçimleri'ndeki bazı adayların ifadelerinin de bu hoşgörüsüzlüğü arttırdığını belirtip şöyle devam etti: 

"Her zaman ifade ediyorum; terörizmin dini, milliyeti, ırkı, kökeni kesinlikle yoktur. Terörist insanlığa karşı işlediği suçlar nedeniyle bu sıfatı hak eden kişidir. 11 Eylül'de bir avuç teröristin Amerikaya yaşattığı acı ve dehşetin faturasının tüm Müslümanlara fatura edilmesi asla kabul edilemez"

"MÜSLÜMANLAR, ABD’NİN ASLİ UNSURUDUR"

ABD Başkanı Barack Obama'nın geçen aylarda bir cami ziyaretindeki sözlerine atıfta bulunan Cumhurbaşkanı, "Müslümanlar, ABD’nin asli unsurudur. Kimse Müslümanları Müslüman veya Amerikalı olmak arasında seçime zorlayamaz" uyarısını yaptı.

Erdoğan, "Şu anda Brüksel'de, Paris'te terör var. Unutmayın, Türkiye'de ve Lahor'da  bunlarla mukayese edilemeyecek derecede terör var" dedi.

"KİM SAMİMİ?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz 35 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Teröre verdiğimiz kurban sayısı 40 bini buldu" hatırlatmasını yaparken "Bunlara rağmen şu anda Batı'da, Türkiye'den kaçıp dolaşan teröristleri istediğimiz zaman bu teröristleri bize iade etmiyorlar. Brüksel olayının faili kendilerine haber verdiğimiz bir teröristti. Belçika yönetimine bunu bildirdik. Belçika yönetimi 'Bunun dosyasında herhangi bir şey yok' dedi ve bomba patladı. Kim samimi?" diye sordu. 

(Kaynak: Al Jazeera)