Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinden beri haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmeyi anlattı.

Anne Bedriye Doku, Gülistan Doku’nun “intihar etti” algısına neden olan Sarısaltuk Viyadüğü üzerindeki görüntüyü Erdoğan’a gösterdiğini belirtti.

Anne Doku, şunları söyledi:

“Dedim benim kızım 21 yaşında, hala bulunmadı. Bizi dinledi. Gülistan’ın fotoğraflarını da yanımda getirmiştim. Köprüde oturan bir kızın kamerayla çekilen bir görüntüsü vardı. Onun fotoğrafını da gösterdim. Bu fotoğrafı görünce Cumhurbaşkanı, ‘Bu senin kızın değil, benzemiyor’ dedi."

'TEKRAR İMKAN YOK BARAJI BOŞALTMAYA'

Kızından bir yılı aşkın bir süredir haber alamayan anne Doku, “yüzde bir ihtimal” diyerek Erdoğan’dan tekrar barajın boşaltılmasını istediğini ancak Erdoğan’ın kendisine, "Bütün imkanları kullandık, tekrar imkan yok barajı boşaltmaya. Türkiye’de Gülistan için yaptığımız arama çalışmalarını kimse için yapmadık" dediğini aktardı.

Anne Doku, Erdoğan’ın son olarak, ‘Kızını inşallah bulacağız’ dediğini söyledi.

Gülistan Doku’nun bulunması yönünde başlatılan soruşturmada, dosyada baş şüpheli olan Zainal Abarakov’un polis olan babası Engin Yücel “intihar mektubu” diye bir metin basına sızdırmış ve yine Sarısaltuk Viyadüğü üzerinde yere çömelmiş, bir kadın görüntüsü servis edilerek Doku’nun intihar ettiği algısı yaratılmıştı.

Doku’nun kaybedildiği günden 15 Ekim tarihine kadar Uzun Çayır Baraj Gölü’nde 3 defa arama çalışması başlatıldı. Sonuç alınamayan çalışmalar son olarak 23 Kasım’da sonlandırıldı.

Cumhurbaşkı Erdoğan, Elazığ depreminin birinci yıl dönümü nedeniyle gittiği kentte Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan aracılığıyla Doku ailesi ile bir görüştü.