Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki bombalı saldırıda 3 ismin aktif rol oynadığını belirterek, "Canlı bombanın YPG'li olduğundan hiçbir şüphemiz yok.Her ne kadar kendileri kabul etmese de bu işin faili YPG ve PYD'dir. Ellerimizde belgeleriyle mevcut" dedi. 

Erdoğan, saat 17.00’de Obama’yla görüşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Halka sökülmeye başladı. Canlı bomba durumunda olan kişi, 2 de bunun yardımcısı konumunda olanlar var. 14 olan gözaltı sayısı artabilir. Aktif rol oynayan 3 isim var. Tereddütümüz yok faili YPG’dir.

“Her ne kadar üstlenmeseler de faili YPG ve PYD’dir. Batının anlamamakta direnmesi bizi üzmektedir. Bizim yanımızdasındır, PKK’yı terör örgütü olarak ilan ediyorsun da YPG ve PYD’yi niye terör örgütü olarak ilan etmiyorsun.

“Aydın müsveddesine karşı halkımın tavrının olması lazım. Siz benim yanımda olsanız ne yazar olmasanız ne yazar. Bu adamların hiçbirinin dikili bir ağacı yoktur.

“Saat 17.00’de ABD Başkanı Barack Obama ile görüşeceğim.

“Suriye’de sınırda koridor oluşturma gayretinin içindeler, biz koridor oluşturmayacağız. Biz sınırlarımızda gayri meşru bir oluşumun tribünden izleyen olmayacağız.

“Parlamentoda 4 parti var. 3 parti birliktelik sağlıyor, dayanışma sağlıyor, ortak bildiriye imza koyuyor. Terör örgütünün siyasi temsilcisi olan parti imza koymuyor. Bunlar suçüstü yakalanmadır. Kandil’in temsilcisiyiz’ diyorlar, bunun anlaşılması lazım.”