MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmamasına yönelik yaptığı açıklamalara AKP cephesinden büyük tepki geldi.

Bahçeli’nin, ‘FETÖ’nün sekiz ayağından yedisiyle mücadelede başarı sağlandığını’ belirterek, “Bununla birlikte ‘FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin bu düzeyde bir mücadele yapıldığı ve sonuç alındığı söylenemeyecektir. Devleti bu çeteden arındırırken, siyaset kurumunun da bu illetten temizlenmesi elzemdir” sözleri AKP iktidarına yönelik bir mesaj olarak algılandı.

CUMHUR İTTİFAKI’NI CUMHUR İHTİLAFI’NA DÖNÜŞTÜRÜR’

Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre; Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan üst düzey bir AKP’li, “Sayın Bahçeli’nin ‘FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik bu ilk açıklaması değil. Elbette siyasi ayak ortaya çıkarılmalıdır. Ancak Bahçeli’nin öteden beri ‘FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik yaptığı açıklamaların muhatabı olarak partimiz algılanıyor. Sanki halen AK Parti içerisinde ‘FETÖ’nün siyasi ayağı bulunuyormuş da, biz gerekenleri yapmıyormuşuz  gibi bir algı oluşmasına neden oluyor.Böyle şeyler karşılıklı görüşmelerde değerlendirilmeli. Kamuoyuna açık şekilde yapılan AK Parti aleyhinde bir algının oluşmasına müsait açıklamalar Cumhur İttifakı’nı Cumhur İhtilafına dönüştürür. İttifak, ihtilaf içerisindeymiş gibi bir görüntü verir. FETÖ ile mücadeleye de zarar verir” şeklinde konuştu.