Cumartesi Anneleri, Gezi Direnişi'nde yaşamını yitirenlerin aileleri ve Suruç Aileleri İnisiyatifi, Cizre’de bir evin bodrumundaki yaralılara yapılan saldırı ve tedavi engeline karşı 29-30-31 Ocak tarihlerinde gittikleri Cizre’de yaşam nöbeti tanıklıklarını paylaştı.

Cizre’deki yaşam nöbetine katılan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Cumartesi Anneleri’nden Hanife Yıldız, Suruç Aileleri İnisiyatifi’nden Hacer Elçin ve sanatçı Pınar Aydınlar, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyerek bölgedeki ölümlerin durması için birlikte mücadele edilmesi çağrısında bulundu.

Cizre’ye giderek yaşam nöbeti tutmalarının sebebinin acıların ortaklığı olduğunu söyleyen Pınar Aydınlar, “Acının rengi yok diyen anneler olarak mücadeleyi omuz omuza verelim” dedi. 1995 yılında gözaltında kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız ise, Cizre’ye bodrumdaki yaralıları kurtarabilme amacıyla gittiklerini belirtti. Yıldız, “Eğer o bodrumdaki yaralılardan birini alıp hastaneye götürebilseydik ya da ölenlerden birini toprağa verebilseydik kendi oğlumu bulmuş gibi olacaktım” dedi. Yıldız, tüm annelere “Asker, polis anneleri dahil bütün anneler acılarını birleştirsin. Tabutlara sarılıp ağlamayla bu savaş durmayacak. Herkes üzerine düşeni yapsın ve kimse oraya gitmekten korkmasın” çağrısı yaptı.

‘TIPKI GEZİ'DEKİ GİBİ YALAN SÖYLÜYORLAR’

Suruç Aileleri İnisiyatifi’nden Hacer Elçin Cizre’ye yine gideceklerini belirterek şöyle konuştu: “Sarayın savaşına karşı barış istiyoruz. Bizler batının vicdanıyız. Barış istemekten asla vazgeçmeyeceğiz.”

Gülsüm Elvan ise “Cizre’de acı çeken, çırpınan bir anne gördüm. O anne benim yoğun bakım önünde bekleyen halim gibiydi” dedi.

Cizre’de yaralıların olduğu bodruma kimsenin yaklaştırılmadığını söyleyen Elvan, “Bodrumda kimse yok diyorlar, kimse yoksa bırakın insanlar oraya girsin. Tıpkı Gezi’deki gibi yalan söylüyorlar. Ben oğlumu kurtaramadım oradaki yaralılardan birini kurtarayım dedim, olmadı. Ben yaralı bir anneyim. Yalnız yaralı annelerin değil bütün annelerin bu zulme dur demesi lazım. Ölümlere dur demek için birleşme zamanı.”

(Kaynak: Evrensel)