Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri adalet arayışlarının 550'nci haftasında Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi. Ankara'da barış mitingine yönelik düzenlenen bombalı saldırı nedeniyle anneler, her hafta açtıkları, "Failler belli, kayıplar nerede?" yazılı pankartın üstüne siyah çarşaf açarak, "Katliamlarınız barış talebimizi engellemeyecek" yazılı pankart açtı.

Yine, katliam nedeniyle kaybedilenlerin fotoğraflarının taşınmadığı eylemde konuşan İHD Cezaevi Komisyonu üyesi Semla Arcan, "Bu gün kara bir gündeyiz. Bu gün hepimizin kalbi Ankara'da" dedi.

'ZULMÜNDEN KORKMUYORUZ'

Arcan'ın ardından gözaltında kaybedilen Kenan Bilgin'in kardeşi İrfan Bilgin konuştu. Benzer saldırıların Diyarbakır ve Suruç'ta da meydana geldiğini hatırlatan Bilgin, "Failler ortaya çıkmadı. Ama şunu iyi bilsinler ki döktükleri o kanda boğulacaklar" dedi. Gözaltında kaybedilen Murat Yıldız'ın Annesi Hanife Yıldız ise, "Bizim kanımız kurumuyor, acımız dinmiyor. Biz bu acıları unutmayacağız" dedi. Bu saldırının insanlığa olan bir saldırı olduğunu vurgulayan Yıldız, "Senden korkmuyoruz. Bu yaptığın zulümler yanına kalmayacak. Bunun hesabını sana soracağız" diyerek Erdoğan'a ve AKP'ye tepki gösterdi.

'HER HAFTA ELİMİZDE TAŞIDIĞIMIZ FOTOĞRAFLAR YETMİYOR MU?'

Yıldız'ın ardından gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır'ın ağabeyi Mikail Kırbayır da, Erdoğan'a "Her hafta ellerimizde taşıdığımız fotoğraflar yetmiyor mu? Bu fotoğraflar nereye, hangi alanlara sığacak" diye sorarak tepki gösterdi.

'LANET OLSUN SİZE VE SİZİN ZULMÜNÜZE'

Gözaltında kaybedilen Hasan Ocak'ın ağabeyi Ali Ocak da, Ankara'daki saldırının halkların kardeşliğine ve adaletine yapılan bir saldırı olduğunu vurgulayarak, "Bu kirli savaş politikalarınızı biz açığa çıkaracağız ve sizi biz yargılayacağız" dedi. Gözaltında kaybedilen Rıdvan Karakoç'un kardeşi Hasan Karakoç ise, "Lanet olsun size ve sizin zulmünüze" diyerek tepkisini dile getirdi.

'KATLİAMIN FAİLLERİNİ, DİYARBAKIR'DAN VE SURUÇ'TAN TANIYORUZ'

Konuşmalar ardından açıklama yapan Cumartesi İnsanlarından Meral Çıldır, hukuku ve temel insan haklarını tanımayan iktidarın katliamın sorumlusu olduğunu ifade ederek, " Söz konusu muhalifler olunca atılan her adımı takip eden istihbarat ve emniyet birimleri bu vahşetin sorumlusudur. Bu katliamın faillerini ve sorumlularını Diyarbakır ve Suruç'tan tanıyoruz" dedi.

'VAHŞETİNİZ BİZİ YILDIRAMAYACAK'

Katliam alanına devletin doktor ve ambulansla değil, TOMA, gaz bombası ve copuyla patlama alanına geldiğini dile getiren Çıldır, "Barış mitingini kana bulayanlar bilsinler ki katliamlarınız barış talebimizi engellemeyecek, vahşetiniz bizi yıldıramayacak, barış kazanacak" dedi.

Kaynak: DİHA