Cumartesi Anneleri 489. buluşmalarında 18 yıl önce kaybedilen Hüseyin Saçaklıdır ve kardeşi Hasan Saçaklıdır’ı akıbetleri soruldu, sorumluların yargılanması istendi.

Cumartesi Anneleri Galatasaray Meydanı’nda 489. haftalarında 11 Ağustos 1996 sabahı Diyarbakır’daki evlerinden araçlarıyla çıkıp bir daha dönmeyen Hüseyin Saçakldır (50) ve Hasan Saçaklıdır(48) kardeşler için bir araya geldi.

19 Ekim 1995′te gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Fehmi Tosun’un eşi Hanım Tosun, Kürtçe yaptığı konuşmada Şengal’de yaşanılan katliamın, vahşetin kendisine 1994-1995’te yaşadıklarını hatırlattığını söyledi.

Yıllar önce Kürt halkının köylerinin yakıldığını, katledildiğini hatırlatan Tosun, bu katliamın bugün Şengal’de sürdüğünü belirterek “Kürtler ne yaptı ki size IŞİD’i bela ettiniz başımıza” diye sordu.

“Biz sadece anadilimizi konuşmak istiyoruz, kültürümüzü var etmek istiyoruz. BM’ye, Avrupa ülkelerine, dünyadaki herkese sesleniyorum; biz insanız diyorsanız elinizi vicdanınıza koyun, bu katliama sessiz kalmayın.”

Hasan Ocak’ın ağabeyi Ali Ocak da kayıp yakınları olarak, sadece kayıpları için değil, insanlığa karşı işlenen tüm suçlara karşı oturduklarını, yıllarca özgürlük, adalet ve eşitlik istediklerini söyledi.