Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetinin sormak ve faillerinin yargılanması talebiyle 693. kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi.

Cumartesi İnsanlarından Hatice Onaran 24 yıl önce kaybedilen İbrahim ve Edip Çelik için kamuoyuna seslendi, “İbrahim ve Edip Çelik şahsında kaybedilmek istenen adalet ve hakkaniyet duygumuzdur. Yalnız kendimiz için değil, adalete erişimi engellenen herkes için adalet istiyoruz” dedi.

12 Eylül döneminde gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır’ın kardeşi Mikail Kırbayır ise gözaltında kayıpların hiç eksik olmadığını kaydederek, “Kaybetme politikası 12 Eylül’den sonra katmerleşerek arttı. Topluma deli gömleği bize de gözaltında kaybedilenin yakını gömleği giydirildi” dedi.

‘BABAM VE KARDEŞİM NEREDE?’

Eylemde, 24 yıl önce Batman’da kaybedilen baba oğul İbrahim ve Edip Çelik’in ailesinden Feryal Çelik’in gönderdiği mektubu okundu.

Çelik gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

“Ben bir cumartesi çocuğuyum, her cumartesi ‘babam nerede?’ diyerek Galatasaray'dayım. Ben bir cumartesi kardeşiyim her cumartesi ‘Kardeşim nerede?’ diyerek Galatasaray'dayım. Babam İbrahim Çelik ve kardeşim Edip Çelik Batman’da gözaltına alınarak kaybedildi. Silahlı maskeli kişiler bir köylüyü aradıklarını bahane ederek götürdüler babamı. O günden sonra bir daha ne babamdan ne de kardeşimden haber alabildik.”

693. hafta açıklamasını okuyan Hatice Onaran, Galatasaray’da olma amaçlarının ölüme karşı yaşamı, cezasızlığa karşı hukukun üstünlüğünü ve adaleti savunmak olduğunu ifade etti.

Onaran, 24 yıldır İbrahim ve Edip Çelik’in failleri bilinmesine rağmen akıbetlerinin karanlıkta bırakıldığını vurgulayarak “Yalnız kendimiz için değil, herkes için adalet istiyoruz” dedi.

Kaynak: Evrensel