Cumartesi Anneleri'nin eyleminde açıklama yaparken polisler tarafından "PKK propagandası yapıyorsunuz" denilerek gözaltına alınan kayıplardan Hasan Ocak'ın kardeşi Maside Ocak serbet bırakıldı.

Cumartesi Anneleri’nin 615'inci haftaki basın açıklamasını, 21 Mart 1995 yılında gözaltına alındıktan 5 gün sonra cenazesi bulunan Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak okudu.

21 yıl önce Olağanüstü Hal (OHAL) hukuksuzluğunda yaşanan Güçlükonak katliamına dikkat çekilen açıklamada Ocak, “16 Ocak 1996’da Genelkurmay Başkanlığı, Ankara’dan Güçlükonak’a getirilen gazetecilere PKK’nin yolcu minibüsüne saldırdığını söyledi, gazeteciler ve televizyonlar katliamı böyle haberleştirdi” dedi.

Ocak’ın bu cümlesinden sonra iki polis, "PKK propagandası yapıyorsunuz. Sizi uyarıyoruz. Bu şekilde devam ederseniz müdahale edeceğiz” dedi.

Daha sonra açıklamanın okunmasına izin veren polisler, açıklama sonrası basın metnini alıp, Ocak’ın kimliğini alarak GBT’ye aldı. Burada Ocak, “Her sene kullandığımız cümleler, açın bakın geçmiş basın metinlerimize” dedi. Polis GBT işleminin ardından Ocak’ı gözaltına aldı.

Taksim Polis Merkezi'ne götürülen Ocak'a avukat Gülseren Yoleri ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da eşlik etti. Maside Ocak daha sonra serbet bırakıldı. (Kaynak: Dihaber, Evrensel)