Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde bir grup PKK'li ile askerler arasında çatışma çıktı.

PKK'liler, dün gece 01.00 sıralarında Çukurca'da devlet güçlerinin bulunduğu binaları uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altında tuttu. Polis ve askerler de anında karşılık verdi. 8 alana aynı anda saldırı yapıldığı bildirildi.

Ağır silahların kullanıldığı ilçe merkezindeki çatışma sabaha kadar sürdü. Çatışmalarda 24 askerin öldüğü belirtilirken, 19’unun da yaralı olduğu öğrenildi.

İlçenin her kesiminden duyulan yoğun silah sesleri halk arasında büyük endişeye neden oldu.

Bu arada, Hakkari'deki polis telsizlerinden tüm polislerin çelik yelek giymeleri ve tam teçhizatlı olmaları talimatı verilirken, Çukurca'daki çatışmaya destek için de hazır durumda beklemeleri istendi.

Hakkâri Valisi Muammer Türker, saldırının eş zamanlı gerçekleştirildiğini söyledi. Saldırının polis ve askeri güvenlik noktalarına aynı anda yapıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve komutanlarla 14 Ekim'de Hakkari Çukurca ve Yüksekova'daki askeri birlikleri ziyaret etmişti.

Dün de Bitlis'in Güroymak İlçesinde PKK tarafından karayolundan geçen polis aracına düzenlenen bombalı saldırıda, 5 polis ile 3 sivil hayatını kaybetmişti. (AJANSLAR)