Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Ankara'daki Valiler toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında günlerdir şiddetli çatışmaların yaşandığı operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulunan Güler, PKK'lilerin Kaletepe'den tamamen “sökülüp, atıldığını” ileri sürdü.

Güler, "Yuvalandıkları 12 noktaya tek tek girilecek. Ölüm kalım savaşı veriliyor. Çok önemli sonuçlar aldık" diye konuştu.

KORUCULARIN ASKER OLMASI

Org. Güler'e Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen'in geçtiğimiz günlerde Jandarma Genel Komutanlığı'ndan köy korucularına gönderilen yazılarda, uzman er ve erbaşlık ile özel tim kadroları için başvuru talepleri alınmaya başlandığı yönündeki açıklamaları da soruldu. Bu açıklamaları yalanlayan Güler, koruculara uzman jandarma statüsü verilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Jandarma Genel Komutanı'nın "Ölüm kalım savaşı veriliyor" dediği, Çukurca ilçesi kırsalında 30 Ağustos'tan bu yana devam eden çatışmalarda çok fazla askeri kayıp da verildiği belirtiliyor.

Başbakan Binali Yıldırım da 4 Eylül gece yarısı 2. Hudut Tugay Komutanlığı'nı ziyaret etmişti.

Yıldırım'ım ertesi gün basına yansıyan bu ziyaretinin sabahında ise askeri birliğe PKK'liler tarafından saldırı yapılıdığı bilgileri haber sitelerine düşmüştü.