İSTANBUL - Kamuoyunda ''Karagümrük çetesi'' olarak bilinen suç örgütüne yönelik dava kapsamında tutuklu yargılanan ve ''Cübbeli Ahmet Hoca'' ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile Fas uyruklu Mahjouba Demirel tahliye edildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, davaya ilişkin ara kararını açıkladı.

Heyet, 5 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren 6352 sayılı Denetimli Serbestlik Kanunu'nun, ''dava ve cezaların ertelenmesi'' başlıklı geçici 1. maddesi hükmü ile aynı yasa kapsamında değiştirilen Türk Ceza Kanunu'nun 220/6-7 ve Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 109. maddesi hükümlerini göz önüne alarak, tutuklu sanıklardan Ahmet Mahmut Ünlü ile Mahjouba Demirel'in, üzerlerine atılı suç vasfının değişme ihtimali, tutuklulukta geçirdikleri süre ve tutuklamanın koruma tedbiri olması gerekçesiyle tahliye edilmelerine karar verdi.

Bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Ahmet Mahmut Ünlü, tutuksuz yargılanacak. Ünlü, fuhuş amaçlı insan ticareti yapmakla suçlanmıştı.

NEDAMET GETİRMİŞTİ

Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, geçen ay cezaevinden mesaj göndermişti. Cübbeli Hoca internet sitesinde yayınlanan mesajında "Bedenim zayıf düştü. Bana bir iyilik yapılacaksa şimdiden yapılması gerekir" demişti.

Mesajının Başbakanlığa ulaştırılmasını isteyen Cübbeli, çıktıktan sonra da emniyet, yargı ve hükümet gibi kurumların aleyhine konuşmayacağını söylemişti.

Nedamet getirdiği görülen Cüppeli Ahmet Hoca şöyle demişti: “Beni seven sizlerin de bu yolu tutmasını, kurumları yıpratacak ifadelerden sakınmanızı, Ümmet şuuruyla hareket edip nefsimizi geri planda tutmamızı, bir takım haksızlıklara uğramışsak da “Sabredip affedenin ecri Allah’a aittir” Ayet-i Kerime’siyle amel etmemizi, kendime de, sizlere de vasiyet ediyorum. Bu vesileyle sizlerden kalıcı bir rahatsızlığa tutulmadan önce, tahliye olmam ve beraat almam için rica ve istirhamlarınızı hürmet ve saygı içeren bir dille, benim sizin katınızdaki önemimi bildirerek başbakanlık sitesine ulaştırmanızı ve bu hususta çok gayretli olmanızı, üzerinizde bulunan ilim hakkı hürmetine hepinizden Allah (Celle Celaluh) rızası için istiyorum.”