Ankara Üniversitesi'nde 686 sayılı KHK ile çok sayıda akademisyenin ihracının ardından 10 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşen protestoda gözaltına alınan 14 kişiye açılan soruşturmada mahkeme tüm sanıkların beraatine karar verdi.

Ankara Üniversitesi’nde OHAL KHK’leri ile ihraç edilen akademisyenler için 10 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşen protestoya açılan soruşturmada aralarında akademisyen ve öğrencilerin bulunduğu 14 kişi beraat etti.

POLİS HOCALARIN CÜBBESİNE BASMIŞTI

Eylemin gerçekleştiği gün 686 sayılı KHK ile Ankara Üniversitesi’nden çok sayıda akademisyenin ihracı sonrası akademisyen, öğrenci ve milletvekilleri Cebeci Kampüsü’nde bir araya gelmişti. Kampüse girişleri engelleyen polis, hocaların cübbelerine basarak kampüse girerek, biber gazı ile müdahalede bulunmuş ve aralarında akademisyen ve öğrencilerin de bulunduğu 14 kişiyi gözaltına almıştı.

14 kişi hakkında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek suçlamasıyla haklarında dava açılmıştı.

Soruşturmaya ilişkin Ankara 24’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti tüm sanıkların beraatine karar verdi. “İddianamede bahsi geçen suçu sanıkların işlemediğine kanaat getirildi” ifadeleriyle beraat kararı verdiği isimler şu şekilde: Emel Memiş Parmaksız, Emre Can Denizhan, Gülden Koçoğlu, Hakan Yüksel, Hande Altıntaş, Hilal Kınay, İlke Cide, Maryam Ostadi, Mehmet Yıldırım, Nuray Türkmen Canlı, Oktay İnce, Oktay Aydın, Semih Murat Gönen, Tünay Aytepe.

Kampüs içerisindeki polis müdahalesini Seyri Sokak adına kayıt altına alan ve yerlerde sürüklenerek gözaltına alınan Oktay İnce de beraat eden isimler arasında yer aldı.

Kaynak: Evrensel