Hükümetin çözüm sürecine yasal dayanak oluşturmak için hazırladığı 6 maddelik çerçeve yasa tasarısı, Meclis’e sunuldu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, 6 maddeden oluşan ve 'çözüm sürecinin çerçeve yasası' olarak adlandırılan kanun tasarısının bugün TBMM'ye sunulacağı yönündeki açıklamasından dakikalar sonra, tasarı Meclis'e ulaştı.

Başbakan Yardımcısı Atalay, çözüm süreciyle ilgili hazırlanan çerçeve yasa tasarısıyla ilgili, "Yasa, süreç kapsamında temas diyalog, görüşme gibi siyasi irade ve kararlık getiren konularda bir Bakanlık veya kurum işlemi yerine, Bakanlar Kurulu kararı alınması ve görevlendirme yapılması yoluyla konunun bir hükümet politikası olarak idare tarafından daha hızlı ve etkin şekilde uygulanmasına imkan sağlanmaktadır" dedi.

Atalay, "Bir hukuk devletinde çözüm süreci çerçevesinde görevin ifası niteleği taşıyan faaliyetler nedeniyle kişilerin hukuki, cezai ve idari yönlerden sorumlu tutulma tehdidinde bulunmaları da kabul edilemez. 4. maddede bunu önemle düzenliyoruz. Bu süreçte görev alanların, çalışmalara katılanların gerçekleştirdikleri faaliyetler nedeniyle gelecekte herhangi bir yaptırım tehdidiyle karşılaşmamaları amacıyla bu kanun kapsamında görevleri yerine getiren kişilerin hukuki, idari ve cezai sorumluluğunun doğmayacağı yönünde bir düzenleme bu yasada yapılmaktadır" diye konuştu. (NTV)