Tekirdağ Çorlu’da sokağa çıkma yasağının ilk günü, polisin bir yurttaşı evinin önünde darp ettiği iddia edildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, polis evinin önünde oturan Dursun Gültaş’a, “Şerefsizler içeriye girsenize” diyerek bağırıyor. Gültaş’ın yanıt vermesi üzerine polis, tüm aileye saldırıyor.

Görüntülerde araçtan inen 8 polis tarafından aileye saldırıldığı görülüyor.

Polis aracının önünde sırayla yere yatırılarak ters kelepçe yapıldığı görülürken olayın son dakikalarında bile “destek” ekip geliyor.

YouTube kanalına da aynı videoyu yükleyen Ali Osman Önder isimli yurttaş da olayı şöyle anlatıyor:

“Dursun Gültaş. Aslen Sinoplu. Kendi halinde bir gariban. Tek suçu evinin önünde oturması. Görgü tanıklarının iddiasına göre, Tekirdağ Çorlu’da silahtarağa mahallesinde evinin önünde otururken devriye gezen bir polis kendisine, ‘Şerefsizler içeriye girsenize’ diye bağırıyor. Vatandaş da polise, ‘Bu üslup devletimizin polisine yakışmıyor’ diye tepki gösterince, polis ‘Kes sesini lan’ diyerek Dursun Gültaş ve ailesine girişiyorlar. Tam 4 araba ekip ailenin tamamını dövüyorlar. Görüntüyü çeken kişi fark edilince ellerinden görüntüyü almak için onun da peşinden bulunduğu yere gidiyorlar. Polis devletimizin polisidir. Polisin bu davranışı kabul edilemez. Her daim polise, askere dua eden bu millete bu zulüm yapılmamalıdır.”

Kaynak: ABC