Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Hatay Valiliği önünde, bir süredir işsiz olan A.Y. isimli bir kişi “Çocuklarım aç” diyerek kendini yaktı. Yanan kişi müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

A.Y.’ye yangın esnasında yangın tüpleriyle müdahale edildi. Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve Valilik Özel Kalem Müdürü de olay yerine gelerek, intihar girişiminde bulunan A.Y ile konuştu. Yerel gazete olan Körfez gazetesinin haberine göre A.Y., çocuklarının aç olduğunu ve işsizlikten bunaldığını söyledi.

Olayın  ardından A.Y., Hatay Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

HATAY VALİLİĞİ: HAYATINI KAYBETTİ

Valilik ilerleyen konuyla ilgili yapılan açıklamada ise A.Y.’nin kurtarılamadığı duyuruldu. A.Y.’nin ‘kalp krizi sonucu vefat ettiği’ belirtilen açıklama şöyle: “Hatay Valiliği araç giriş kapısı önünde, 07 Şubat 2020 Cuma günü saat 8.30’da kendine zarar verme amacıyla üzerine yanıcı madde dökerek, kendini yakma girişiminde bulunan Adem Yarıcı’ya, Valilik personeli tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra gerekli tıbbı müdahale için Hatay Devlet Hastanesine ambulansla sevki sağlanmıştır. Hatay Devlet Hastanesinden Mersin Devlet Hastanesi yanık ünitesine sevk edilmek üzere giderken Hatay Dörtyol ilçesi mevkiinde ambulansta geçirdiği kalp krizi sonucu tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Vatandaşımıza Allah’tan rahmet acılı ailesine sabır ve baş sağlığı dileriz.”