İstanbul’da bir mağazada gün ortası hamile bir kadının dövüldüğü iddia edildi. Olay üzerine elli metre ileride aynı cadde üzerinde bulunan emniyet müdürlüğünün iki kez arandığı ve polisin beklendiği ama polis gelmediği belirtildi.

 

İddiaya göre, İstanbul Sefaköy’de altı aylık hamile bir kadın, doğacak çocuğu için geçtiğimiz hafta bir bebe takımı aldı. Daha sonra aldığı takımı değiştirmek isteyen T.M. isimli kadın, mağazaya gidince mağaza yetkilisi kadının hışmına uğradı. Doğmamış çocuğun elbisesi için “bu kullanılmış” diyerek elbiseyi değiştirmeyen yetkili, T.M.’nin itirazlarına karşılık fiziki ve sözlü saldırıda bulundu. Elbise değişimini inatla kabul etmeyen mağaza yetkilisi kadın, bir taraftan T.M.’nin ve annesinin üzerine yürürken diğer taraftan da hakaret ve küfür etmeye devam etti.

 

POLİS GELMEDİ

Konuşurken el kol hareketleriyle T.M.’nin yanına yaklaşan kadın birden bire hamile kadına vurmaya başladı. Kavga diğer çalışanların araya girmesiyle sözlü olarak devam etti. Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü ile mağaza aynı cadde üzerinde, aynı hizada bulunuyor.

 

Yaşanan olaylar üzerine Polis İmdat’ı arayan T.M. polislerin gelmemesi üzerine karakolu bir kez daha aradı. Polisten aldığı cevap “ekibi hemen gönderiyorum” olunca yaklaşık bir saat mağazada polisi bekledi. Polis gelmeyince de özel bir hastaneye giderek darp raporu aldığını belirten T.M. şöyle konuştu: “Ben hamile bir kadınım ve mağazada yaşadıklarım bebeğimi kaybetmeme neden olabilirdi. Bu durumda kim, hangi sorumluluğu kabul edecekti acaba? Dayak atan mağaza sorumlusu kadının da darp raporu alması beni oldukça şaşırttı. Birlikte karakola gidelim, madem siz de şikayetçisiniz dediğimde ise, biz uzlaşmaya çalışıyoruz siz uzatıyorsunuz cevabı aldım” dedi.

 

Demokrat Haber