Arı Sanat Yayınevi tarafından basılan Musa Dinç imzalı "Gül ve Düşün" isimli masal kitabında tecavüzü meşrulaştıran ifadeler yer aldı.

Yazar, tepkiler üzerine kitabın satışının durdurulduğunu açıkladı, kendisine yönelik hakaretlerin ise suç olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, çocuk kitabında, "Öyle bir şey başına getireyim ki unutmasın. En iyisi tecavüz! Namusunu beş paralık edeyim!" ifadeleri yer aldı.

Tecavüzü öven, bir cezalandırma aracı olarak tasvir eden yazar, başka bir hayvana tecavüz eden masal kahramanın da bu fiilinden dolayı göğsünü kabarttı. Yazar çocuklara yönelik bu kitabında, sadece iki sayfada, "Namusunu beş paralık etmek", "Bakireliğine son vermek", "Gerdekten çıkmış damat gibi göğsünü kabartmak", "Bekareti gidince insan içine çıkamamak", "Tecavüz edilince fahişe damgası yemek" gibi onlarca çirkin kavram kullandı.

Kitabın yazarı Musa Dinç, sosyal medya hesabından tepkiler üzerine açıklamada bulundu.

Dinç, "Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu; yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor. Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor" dedi.