Diyarbakır'da görülen çocuk gelin davasında 15 yıl hapis cezası ile yargılanan M.T., ‘rıza var’ denilerek mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da 2 yıl önce 15 yaşındayken kendisinden 12 yaş büyük biriyle evlendirilen ‘çocuk gelin’ R.Y’e cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açılan imam nikahlı eş M.T’nin yargılandığı davada karar çıktı.

1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık M.T, mağdur R.K ile yakınlarının yanı sıra avukatlarda hazır bulundu.

Daha önce hazırladığı iddianamede sanık M.T hakkında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 15 yıl ceza isteyen savcı, mahkemeye sunduğu mütalaasında, M.T’nin 15 yaşından küçük olan mağdure ile 2011 yılından buyana gayrı resmi olarak evlendikleri ve yaşamaya başladıklarını kaydetti.

Savcı, yaşanan istismar nedeniyle olayın ortaya çıktığını belirterek, sanığın zincirleme şekilde istismar suçunu işlediğinden hakkında dava açıldığını, ancak mağdurenin aldığı sağlık raporu ve şikayetçi olmamasını gerekçe göstererek, açılan kamu davasının düşürülmesini talep etti.

Duruşmada konuşan sanık M.T, “Eşimi seviyorum, ailelerimizin rızasıyla evlendik” derken, mağdur R.Y ise şikayetçi olmadığını söyledi.

Duruşmaya kısa bir ara verdikten sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, her ne kadar sanık hakkında istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından kamu davası açılmış ise de, soruşturma aşamasındaki rapor, yargılama aşamasındaki mağdurenin şikayetinden vaz geçmesi nedeniyle eylemin zorla gerçekleşmediğine dair delil bulunmadığından kamu davasının düşürülmesine karar verdi. (ANF)