Mardin Kızıltepe’de 6 yaşındaki çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan, diğer iki çocuğuna ve annesine sistematik şiddette bulunan Rıdvan O., isimli erkek gözaltına alınarak tutuklandı. Üç çocuk mahkeme kararıyla yurda yerleştirildi.

Failin tutuklanmasının ardından  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Kızıltepe Sosyal Hizmet Merkezi’nin ihbar üzerine olayı incelemekte olduğu öğrenildi. 4 Nisan günü eve giden yetkililerin babaanneden aldıkları 'yanlış bilgiler' nedeniyle 'şiddet bulgusuna rastlanmadığı' yönünde kanaat oluşturup herhangi bir işlem yapılmadığı belirtildi.

Sosyal Hizmet Merkezi yetkilileri, ihbardan 2 gün sonra tekrar gittikleri evde yaptıkları inceleme sonrası aileyi Sosyal ve Ekonomik Destek kapsamına aldı.

Yapılan incelemeler sonucunda 6 yaşındaki kız çocuğunun sistematik cinsel istismara maruz bırakıldığı ve uyuşturucu madde içirildiği öğrenildi. İstismar failinin kendisine tepki gösteren babaanneyi de cinsel ve fiziki istismara maruz bıraktığı belirtildi.

TACİZDEN GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILDI

Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan failin annesi ve çocuğuna dönük en son cinsel saldırıda bulunduğu 8 Nisan’dan bir gün önce bir kadını taciz ettiği için gözaltına alındı. Rıdvan O.’nun kadının şikayeti üzerine gözaltına alındığı ve ifadesinin ardından serbest bırakıldığı bilgisine ulaşıldı.

Kaynak: MA