Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’ndeki Silvan Belediyespor’un futbolcularından B.J, 12 yaşında oğlan çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanarak Diyarbakır Cezaevi’ne gönderildi.

Bianet’ten Evrim Kepenek’in haberine göre olay, 12 yaşındaki çocuğun cinsel saldırıyı annesine anlatmasıyla ortaya çıktı.

Çocuğun ailesinin suç duyurusu yapmasının ardından B.J. gözaltına alındı. B.J savcılıktaki ifadesinde suçlamaları reddetti.

ÇOCUK YAŞANANLARI PEDAGOG EŞLİĞİNDE ANLATTI

Aynı savcılıkta cinsel saldırıya uğrayan çocuk, pedagog eşliğinde alınan ifadesinde cinsel saldırıyı detaylı olarak anlattı.

Pedagog ifadesinde, çocuğun söylediklerinin birbiriyle tutarlı olduğunu belirterek, doğru söylediğini vurguladı.

Cumhuriyet Savcılığı’ndaki ifadesinin ardından B.J tutuklanma talebiyle Silvan Sulh Ceza Hakimliği’nde sevk edildi.

B.J hakimlikteki savunmasında da suçlamayı reddetti. İstanbul’dan futbol oynamak için Silvan’a geldiğini söyleyen B.J, daha önce de İzmir’de yaşadığını belirtti.

SANIK MADDİ OLARAK ZARAR GÖRECEKMİŞ

B.J.’nin Avukatı Hüseyin Tayınmak, tutuklandığı takdirde B.J.’nin maddi olarak büyük bir külfet yaşayacağını belirterek, tutuklanmasına itiraz etti.

Avukatın itirazını reddeden Silvan Sulh Ceza Hakimliği B.J.’nin “çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklanmasına karar verdi.

B.J. Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Öte yandan, bianet'in Kasım ayı  erkek şiddeti çetelesine göre erkekler, en az 32 kız çocuğuna ve üç oğlan çocuğuna cinsel istismarda bulundu.