CizreKCK’ davasından tutuklu olan 25 kişiden 23'ü Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi. Tahliye edilenleri Şırnak T Tipi Cezaevi önünde yüzlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı.

2011 yılında Kürt siyasetçilerine yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında Cizre "KCK" dosyasından tutuklu bulunan 25 Kürt siyasetçiden 23'ü Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi.

Mahkeme heyeti tarafından dosya kapsamında tutuklu bulunan Mehmet Tunç ve Derviş Tanış'ın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

KİTLESEL KARŞILAMA

Aralarında İdil Eski Belediye Başkanı Resul Sadak'ın da bulunduğu 23 kişiyi Cezaevi çıkışında yüzlerce kişi karşıladı.

Tahliye haberinin gelmesi ile birlikte Şırnak T Tipi Cezaevi önüne gelen tutuklu yakınları ve yüzlerce yurttaş ateşler yakarak etrafında halay çekmeye başladı. Cezaevi önünde karşılamaya gelenler arasında Şırnak Belediyesi eş başkanları, DBP ve HDP il yöneticileri, İHD Şırnak Şubesi ve sivil toplum örgütleri yöneticileri de katıldı.

Serbest kalan tutuklular cezaevi önünde yapılan sıcak karşılamadan sonra bekleyen yakınları ile birlikte yüzlerce araçlık konvoy ile Cizre'ye doğru yola çıktı.

Kaynak: DİHA, ANF