Şırnak Cizre'de Suriye Kürdistanı'ndaki (Batı Kürdistan-Rojava) demokratik özerklik ilanının birinci yılı vesilesiyle BDP İlçe Örgütü tarafından düzenlenen şölen ve konsere polis saldırdı.

POLİSLER ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDI

"Rojava devrimi" olarak nitelendirilen demokratik özerklik ilanının birinci yıldönümü nedeniyle Cizre'de Sur Mahallesi'nde şölen ve konser düzenlendi. Şölende konser devam ederken, YDG-H tişörtü giymiş bir grup genç meşale ile yürüyüş düzenledi.

Ellerinde PKK lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayrakları ile alana inen gençler şölenin bulunduğu yere gelirken bu arada Şırnak BDP İl Başkanı Baki Katar'ın konuşma yaptığı sırada polis uyarı yapmadan halka panzer, TOMA ve zırhlı araçlarla saldırdı. Halkın üzerine gaz bombası ve tazyikli su ile saldıran polise ise YDG-H'li eylemciler taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Eylemci gençlerin karşılık vermesi üzerine birçok polis aracı alevler içinde kaldı. Yaklaşık bir saat süren çatışmaların ardından polis alandan çekilmek zorunda kaldı.

Olay esnasında kaydedilmiş bir görüntü ise internette yayınlandı. Videonun 4.00'üncü dakikasından sonra polis ve göstericiler arasındaki çatışmaların şiddetlendiği ve polisin geri çekilmek zorunda kaldığı görülüyor. İşte o anlar: