Cizre Belediyesi bünyesinde 14 Mart 2011 tarihinde halka anadilde sağlık ve eğitim hizmeti vermeye başlayan Bişeng Halk Sağlık Merkezi, belediyeye atanan kayyım tarafından AKP İlçe Kadın Kolları’na devredildi.

Günde ortalama 50 hastaya anadilde sağlık hizmeti veren ve köylerde sağlık taraması yürüten sağlık merkezi, IŞİD saldırıları sonrasında Şengal’den göç eden Ezidilere uzun süre hizmet verdi.

Kayyım atmasının ardından birçok çalışanı görevden alınan merkezde sağlık hizmetleri ise son buldu.

ANADİLDE EĞİTİM KURSU YERİNE KURAN KURSU AÇILDI

Sağlık hizmetinin yanı sıra binada bulunan 4 sınıfta 80’e yakın çocuğa da anadilde eğitim veriliyordu. Anadilde eğitimin son verildiği merkezin derslikleri, Kuran kursuna çevrildi. Yine aynı binada bulunan ve kadınların çeşitli sorunlarının çözümüne katkı sağlayan Stiya Zin Kadın Danışma Merkezi de kapatıldı.

AKP KADIN KOLLARI’NIN MERKEZİ YAPILDI

Sağlık ve eğitim çalışmalarının son verildiği merkez, AKP kadın kolları çalışma mekanına dönüştürüldü. Merkezin kendilerine devredildiğini sosyal medya hesaplarından duyuran “AK Kadınlar”, sık sık toplantılar aldıklarını da paylaştı. Özelikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden yardım almak isteyen kadınların yönlendirildiği merkezde, AKP üyelik çalışması yürütülüyor.

(Kaynak: Dihaber)