Kürtçe eğitim vermek üzere açılan üç okuldan biri olan Şırnak Cizre'deki Dibistana Seretayî a Berîvan-Berivan İlkokulu'nun kapısına mühür vurulmasını protesto eden YDG-H üyeleri, akşam saatlerinde 3 devlet okulunu ateşe verdi.

Şırnak Cizre'de, Kürtçe eğitim vermek üzere dün açılan okullardan biri olan Dibistana Seretayî a Berîvan-Berivan İlkokulu'nun mühürlenerek Kürtçe eğitim verilmesine engel olunmasını protesto etmek üzere ilçenin Cudi mahallesinde bir araya gelen YDG-H üyeleri, mahallede bulunan Fatih İlkokulu, İstiklal İlkokulu ve İsmail Ebulis İlkokulu'nu benzin döküp, molotof kokteyli atarak ateşe verdi.

Ateşe verilen okulları söndürmek üzere gelen itfaiye ekiplerinin geçişine de yolu trafiğe kapatan YDG-H üyelerince engelledi.

Okulları ateşe verip, söndürülmelerini engellemeleri üzerine gaz bombası, plastik mermi ve tazyikli suyla kendilerine müdahale eden polislerle de çatışan YDH-H üyeleri, polise havai fişek, taş ve molotoflarla karşılık verdi.

Büyük çapta hasa meydana gelen okullardaki yangın devam ederken, gençler ile polis arasındaki çatışmalar da ara sokaklarda devam ediyor.
(DİHA)